About

We do Jewellery Stories

Poesi, Koncept, Kreationer

Poetiske tanker og skabertrang driver smykke-duoen bag Studio Au Jewellery, som består af Louise Spangenberg og Tórður Mortan Berg.

I hjertet af Ebeltoft, i et af de skæve huse på én af byens brostensbelagte gader ligger deres studio, som både er et brand, galleri og arbejdende værksted. Her skaber de smykker og smykkekunst sammen i eget navn, som ofte en samling af unikke individer, udvalgt og udført med omhu. Smykkerne er indbegrebet af en personlig æstetik, hvor koncept og poesi går hånd i hånd med teknik og funktionalitet. Disse bliver til igennem eksperimentelle processer, processer som både er spontane som årelange. De arbejder i høj grad med visuel storytelling, hvor de balancerer imellem en kunsthåndværkers tilgang, en designers nysgerrighed og en en håndværkers udførelse. Dette gør sig gældende i deres egne smykker såvel som i en kundes redesignede arvesmykke.

De er begge dimitterede smykkedesignere fra Designskolen Kolding i 2019 ligesom de begge har været på Jewellery Art på HDK i Göteborg som et led i deres uddannelse. Ydermere har de baggrund i geologi, kunsthistorie og guldsmedefaget.

Sustainability

Det har været meget vigtigt for os at tage stilling til HVORDAN vi vælger at producere ting i en belastet verden, som allerede er fyldt med ting.

Derfor køber vi alle vores materialer fra leverandører, hvor vi er sikre på de har ordentlige forhold og deler vores miljøvenlige og etiske retningslinjer.  Derfor bruger vi udelukkende ecometaller , genbrugsmetaller og andre materialer, der ikke er udvundet under kummerlige forhold eller ved brug af børnearbejde o.lign.

Formålet med dette valg er at sikre os at hverken natur, mennesker eller dyr har lidt overlast under udvindelsen af diverse materialer og vi på den måde ikke bidrager til at tage fra jordens sparsomme ressourcer.

På global footprint oversigten bliver der på blot få minutter brugt tonsvis af vand til at udvinde blot få gram guld i udvaskning af endnu flere tons jord ligesom der bruges giftige kemikalier og tungmetaller til processen.

Genbrugsguld og sølv er metaller der har været brugt tidligere. Det kaldes også for recirkuleret guld og bioguld og kommer blandt andet fra elektronikskrot og gamle smykker.

Ligeledes bruger vi med diamanter, ædelsten og perler som købt hos bæredygtige forhandlere eller købt brugte igennem vores engelske forhandler, som er en af Englands førende gemmologer indenfor området. Han fjerner, renoverer og certificerer disse fra gamle smykker og således undgår vi  blandt andet konfliktdiamanter og perlefarme, men støtter gode betingelser for både mennesker og miljø mens naturens naturlige økobalance opretholdes.

Alt dette er en hjertesag for os.

Contact

info@studioau-jewellery.com
Adelgade 26 st.th
8400 Ebeltoft
+45 42477879

FAQ

Hvad menes der med eco metaller og genbrugsmaterialer?
Eco metaller er gamle ædelmetaller der raffineres (renses) og genanvendes til produktion. Hele processen foregår i EU og overholder derved alle EU's regler for miljø, arbejdsforhold, børnearbejde m.m. Ingen mineraler benyttes fra konflikt eller høj risiko ramte områder i.h.t. OECD og EU. Vi køber dette hos certificerede forhandlere i Danmark. Rigtig mange af vores ædelstene og perler er ligeledes opkøbt brugt fra f.eks pensionerede guldsmede og er ligeledes gemmologisk certificerede og kan findes med beskrivelsen eco foran i smykkets beskrivelse.
Bruger I andre materialer end ædelmetal og ædelsten?
Ja. Vi går ikke kompromis med vores designs og koncepter, så det er kun fantasien der sætter grænser for vores brug af andre materialer, hvis ideen kræver det. Der kan være tale om readymades, porcelæn, perlemor og glas, horn, træ, ben, papir, pergament mv men det vil altid kunne ses under det enkelte smykke, hvad det er lavet af. Vi arbejder dog primært i sølv og guld
Hvor lang tid går der før jeg modtager min bestilling?
Der vil som regel gå max 3-8 dage fra du har lagt din bestilling og betalt til vi afsender din bestilling. Da vi selv laver alt i hånden og nogle ting tager meget lang tid at lave ligesom vi ikke har ret mange ting på lager af samme grund kan det desværre ikke være anderledes , men vi påbegynder din bestilling straks efter den og betalingen er gået igennem og bestræber os altid på du får din vare hurtigst muligt. I nogle sjældne tilfælde kan vi have udvalgte materialer i restordre hos vores leverandører og leveringstiden kan blive lidt længere, men har du en hasteordre, så kontakt os endelig for at se, om vi ikke kan lykkedes til overholde din deadline
Hvor er jeres ting lavet?
Alle vores egne smykker er lavet i eget værksted i Ebeltoft. Får vi hjælp udefra til f.eks håndgravering af vielsessmykker eller andet, så er det stadig dygtige og særligt udvalgte kolleger i Danmark, som får dit smykke i hænderne.
Hvilken ringstørrelse skal jeg have?
Det kan være meget svært at vurdere den helt rigtige ringstørrelse, da den kan variere meget alt efter bredden på selve ringskinnen. En bred ring kræver ofte en større størrelse end en smal ring. Hvis du er i tvivl, kan du komme ind i butikken eller en anden guldsmedeforretning og få målt din størrelse. Skal du give en ring i gave, så kan det være endnu sværere, men uanset om det er til dig eller gave, så regulerer vi størrelsen gratis, hvis du rammer forkert.
Hvordan passer jeg på mine smykker?
Smykkeomsorg er vigtigt, hvis dine smykker skal have et langt liv. Dertil har vi nogle gode råd til dig. Opbevar dine smykker lufttæt og ikke på badeværelset eller andre fugtige steder. Husk at tage dine smykker af: Før du går i seng, dyrker motion eller går i svømmehallen (stød og slag kan sætte sig i smykket som hakker eller ridser. Klorvand kan reagere kemisk med metaller, få farven til at ændre sig, plette guld eller svække fatninger). Inden du går i bad (shampoo og balsam kan sætte sig bag stenfatninger og skade smykkerne) Når du skal i kontakt med skønhedsprodukter (fugtighedscreme, solcreme, parfume, makeup eller hårspray). Inden du gør rent (rengøringsmidler og kemikalier kan skade dit smykke). VEDLIGEHOLD: Når smykker kommer i kontakt med ilt og hudens naturlige syre vil alle smykker uundgåeligt blive plettede, oxidere og miste noget af deres glans. Puds og børst dem ikke med en tandbørste eller en tilfældig klud, men brug enten Hagerty Silver Clean eller Sterling Silver Dip.
Ægthed
Studio Au Jewellery er medlem af brancheforeningen Ædelsmedkontrollen under Force Technology i Danmark, som kontrollerer lødigheden og ægtheden af de ædle metaller.